Spela in en egen CD till möhippa eller event

CD blir minne för livet

Tärnor förväntas planera minnesvärda möhippor – och det är lättare sagt än gjort. Möhippor får inte vara tråkiga, och de får heller inte balla ur. Det krävs erfarenhet och yrkesskicklighet att placera möhippan någonstans däremellan. Att spela in en CD är aldrig tråkigt och behöver nödvändigtvis inte balla ur, det beror naturligtvis på låtvalet, och är därför ett roligt och uppskattat inslag på möhippor.

I Stockholm är möjligheterna många att spela in en egen CD. Fame Studios – a moment of fame, Eventstudion samt Möhippestudion är bara tre av många alternativ. Här finns även möjlighet att spela in musikvideo. Många brudar och tärnor intygar att en egen CD gör möhippan oförglömlig i dubbel bemärkelse. I priset ingår förutom en CD även en Mp3-fil som går att spela närhelst man behagar.

Vad man behöver tänka på i studion är att inte välja en svår låt – såvida bruden inte är en sopran eller rockstjärna. Och det är alltid trevligt om det finns en anknytning, det kan exempelvis vara brudens favoritlåt eller låten som spelades när hon träffade sin partner. Annars finns möjligheten att välja en låt som passar möhippans tema, vad det nu kan vara. Fame Studios har fler än 15 000 låtar att välja mellan, både engelska och svenska.

Man börjar alltid med att välja låt, därefter sjunger gruppen upp tillsammans. När samtliga deltagare träffar tonerna någorlunda är det hög tid för soundcheck. Om allt låter som det ska bruden spelas in, och när det låter hyggligt spelar man in körsången tillsammans med samtliga deltagare. Efter inspelning och körsång väntar mixning. Inspelningen avslutas sedan med fotografering till ett skivomslag.

Många företag vänder sig till studios för att spela in egna skivor. Man upplever att det för gruppen närmare varandra. Det har hänt att företag skrivit egna texter till kända melodier som man sedan vill spela in – och det handlar inte bara om att stärka varumärket.

CD